I. Šimonytė: karantino švelninimo plane gali būti įvestas vakcinacijos kriterijus

Vilnius, balandžio 7 d. (BNS). Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Vyriausybės patvirtintas karantino švelninimo planas yra inertiškas ir gali būti koreguojamas įvedant dar vieną – vakcinacijos masto – kriterijų.

„Skirtingai nuo vasario mėnesio, turime vakcinacijos procesą, kuris, tikiuosi, įsibėgės balandžio mėnesį rimtai. Tada mes jau galbūt galime kalbėti ne tiek apie kažkokius techninius skaičius – atvejų skaičių ar teigiamų testų skaičių, bet taip pat kombinuoti, tarkime, ir vakcinacijos tam tikrus rodiklius ir nuo to atsispiriant reguliavimą keisti“, – per spaudos konferenciją trečiadienį sakė ministrė pirmininkė.

Vasarį Vyriausybės patvirtintame plane atlaisvinimai ir suvaržymai siejami su dviejų savaičių naujų COVID-19 atvejų bei teigiamų testų skaičiumi.

Pasak I. Šimonytės, planas parengtas „tikintis stabilaus situacijos gerėjimo“ palaipsniui atveriant vis naujas veiklas tiek savivaldybių, tiek visos valstybės mastu, tačiau „epidemija iškrėtė eilinį piktą pokštą mutacijos pavidalu“ ir sergamumo situacija bent dalyje Lietuvos ėmė stipriai prastėti.

„Susisiekiančių indų dėsnis veikia, žmonės bendrauja, virusai plinta, ir ta situacija po trupučiuką, ne taip sparčiai, bet vis vien prastėja ir kitur Lietuvoje. Tad tikėtis čia kokių nors labai lengvų ir universalių sprendimų, matyt, neverta“, – pabrėžė ji.

Autorius Ignas Jačauskas

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis