Abiturientams į mokyklas planuojama leisti grįžti nuo gegužės 3-iosios

Vilnius, balandžio 14 d. (BNS). Abiturientai į mokyklas galės grįžti nuo gegužės 3-iosios, trečiadienį sutarė Vyriausybė.

Taip pat numatyta leisti dvigubai didesnes abiturientų grupes atvykti į kontaktines konsultacijas – vietoje dabar nustatytų 5 asmenų kartu su pedagogais konsultuotis galėtų 10 abiturientų, nustatyti reikalavimai ir brandos egzaminams.

„Turėjome daug diskusijų tiek su gimnazijų asociacijos nariais, tiek su profsąjungomis, tiek su moksleivių sąjunga, nusprendėme siūlyti grąžinti abiturientus nuo gegužės 3-iosios į kontaktinį ugdymą, derinant kasdienį ugdymą su nuotoliniu ugdymu“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Vis dėlto galutinio nutarimo Vyriausybė trečiadienį nepriėmė ir atidėjo sprendimą iki ketvirtadienio. Premjerė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad projekte yra daug pakeitimų, todėl galutinį dokumentą dar turėtų peržiūrėti teisininkai.

Anot J. Šiugždinienės, kontaktinių pamokų galėtų būti apie pusė, abiturientams prieš grįžtant bus „labai stipriai rekomenduojama“ atlikti greituosius antigeno testus. 

Ministerijos duomenimis, pirmąja doze vakcina nuo COVID-19 yra paskiepyti 45 proc. abiturientų ir jų daugėja, paskiepyta apie 60 proc. jų mokytojų. 

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pabrėžė, kad atsižvelgiant į naujausius duomenis, bus koreguojamas ir savivaldybių, kuriose taikomi švelnesni karantino reikalavimai, sąrašas, o tai aktualu ir švietimui.

Anot I. Šimonytės, šiuo metu „turime ne vieną ir ne dvi savivaldybes, kur epidemiologinė padėtis suprastėjo“, todėl joms dėl į mokyklas grąžintų pradinukų teks pasirinkti – arba grąžinti juos į nuotolinį ugdymą, arba tęsti kontaktinį ugdymą pasirinkus kaupinių testavimą.

Į mokyklas abiturientai neina nuo gruodžio vidurio, kai Vyriausybė sugriežtino karantino reikalavimus, prieš kelias savaites jiems leista vykdyti kontaktines konsultacijas. Šiuo metu į klases leista grįžti tik didžiajai daliai šalies pradinukų.

Autorius Ignas Jačauskas

[email protected], +370 5 205 85 08, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis