A. Merkel partija parėmė A. Lascheto kandidatūrą į kanclerius

Frankfurtas prie Maino, Vokietija, balandžio 20 d. (AFP-BNS). Angelos Merkel partija anksti antradienį tvirtai parėmė Arminą Laschetą (Arminą Lašetą) kaip konservatorių bloko kandidatą į kanclerius būsimuose Vokietijos rinkimuose, vildamasi galutinai užbaigti įnirtingą kovą su jo varžovu Markusu Soederiu (Markusu Zėderiu).

Po daugiau kaip šešias valandas trukusių derybų 46 Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) vykdomosios tarybos nariai surengė slaptą balsavimą internetu ir jo metu 77,5 proc. balsų buvo atiduota už partijos lyderį A. Laschetą, naujienų agentūrai AFP sakė dalyviai.

Bavarijos žemės premjeras M. Soederis, CDU regioninės partnerės Bavarijoje – Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) – lyderis, gavo 22,5 proc. balsų.

M. Soederis, kuris, kaip rodo apklausos, visuomenėje yra populiaresnis už A. Laschetą, anksčiau sakė, kad sutiks su CDU sprendimu, ir pažadėjo pasitraukti „be jokio apmaudo“, jeigu CDU nominuos A. Lachetą.

Vėlai vakare įvykęs balsavimas buvo savaitę trukusių kovų dėl valdžios, kone nulėmusių kažkada stabilaus A. Merkel CDU ir CSU aljanso skilimą, kulminacija.

Redaktorė Miglė Giri

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

dalintis