ES, Vokietija žada pagalbą koronaviruso paveiktai Indijai

Briuselis/Berlynas, balandžio 25 d. (AFP-BNS). Europos Sąjunga rengiasi skubiai padėti Indijai susidoroti su koronaviruso krize, šalyje iki rekordinių aukštumų padidėjus sergamumui ir mirtingumui, sekmadienį pranešė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

"Kelia nerimą epidemiologinė situacija Indijoje. Esame pasirengę padėti, – tviteryje parašė ji. – ES telkia išteklius, kad greitai reaguotų į Indijos pagalbos prašymą per ES civilinės apsaugos mechanizmą.“

Šis mechanizmas leidžia ES šalims koordinuoti pagalbos suteikimą nepaprastosios padėtis metu. Už humanitarinę pagalbą atsakingas ES komisaras Janezas Lenarčičius sakė, kad jau koordinuojama valstybių narių pagalba aprūpinant Indiją deguonimi ir vaistais.

Kiek anksčiau „skubią pagalbą“ Indijai pažadėjo Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Jis sekmadienį pareiškė, kad jos vyriausybė rengiasi suteikti skubios paramos Indijai.

„Noriu išreikšti užuojauta Indijos žmonėms dėl siaubingų kančių, kurių COVID-19 atnešė jūsų bendruomenėms. Kova su pandemija yra mūsų visų kova. Vokietija solidarizuojasi su Indija ir skubiai ruošia paramos misiją“, – tviteryje parašė A. Merkel atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zaibertas).

Detalios informacijos apie tai, kokios paramos suteiks Vokietija, kol kas nėra. Tačiau savaitraštis „Der Spiegel“ šeštadienį citavo neįvardintus šaltinius, kurie teigė, kad Vokietijos kariuomenė sulaukė prašymo padėti organizuoti deguonies tiekimą.

1.3 mlrd. gyventojų turinti Indija šiuo metu yra labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi šalis. Vien tik sekmadienį šalyje užfiksuota 349 691 infekcijos atvejis.

Nuo pirmadienio Vokietija įveda naujus apribojimus keleiviams iš Indijos, kad būtų pažabotas indiškosios viruso atmainos plitimas.

[email protected], Vertimų skyrius

dalintis