Skiepijimo prioritetai nebebus peržiūrimi – A. Dulkys (papildytas)

papildyta nuo ketvirtos pastraipos

Vilnius, balandžio 29 d. (BNS). Skiepijimo nuo koronaviruso prioritetai nebebus peržiūrimi, nes netrukus bus plačiau pradėta vakcinuoti pagal amžiaus grupes, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Prioritetų jau nebeperžiūrėsime, todėl, kad prioritetai tam ir yra, kad jų būtų tiek, kiek jų yra, bet mes jau esame viena koja į amžiaus grupes – 55plius, 45plius ir yra tik laiko klausimas, kada gegužės mėnesį mes jau turėsime visiškai laisvą registraciją ir spręsime jau kitą problemą – kad tik būtų norinčių skiepytis“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė sveikatos apsaugos ministras.

Šiuo metu šalyje skiepijami senjorai, kai kurių kontaktinį darbą dirbančių specialybių atstovai. Kai kurios savivaldybės, tarp jų – Vilnius, yra pradėjusios vakcinuoti ir visus vyresnius nei 55-erių metų gyventojus.

Praėjusią savaitę ministras priėmė sprendimą perskirstyti vakcinas, didesnį jų kiekį skiriant sostinei, kur epidemiologinė padėtis yra prasčiausia. Dėl to kai kuriose savivaldybėse teko stabdyti registraciją.

A. Dulkys teigė, jog sprendimas buvo priimtas reaguojant į pačią naujausią informaciją, o centrams netrukus bus pradėtos skirstyti papildomos vakcinos.

„Šiandien jau vėl pradėjome skirstyti naujas vakcinas, tai manau, kad jau visi vakcinavimo centrai tuoj turės papildomų vakcinų ir jau kitą savaitę mes turėsime sekti kitą dalyką, ar nėra kur nors užsilikusių likučių“, – kalbėjo ministras.

Šiuo metu Lietuva iš viso yra gavusi 1 mln. 40 tūkst. 705 vakcinos dozes, 1 mln. 28 tūkst. 605 dozės pristatytos į vakcinavimo centrus. Juose panaudota 910 tūkst. 101 dozė.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

[email protected], +370 645 093 86, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis