Bangladeše susidūrus laivams žuvo mažiausiai 26 žmonės (atnaujintas)

Daka, gegužės 3 d. (AFP-BNS). Vidurio Bangladeše mažiausiai 26 žmonės žuvo pirmadienį keleivių pilnam greitaeigiam kateriui susidūrus su smėlį plukdžiusia barža.

Policija informavo, kad greitaeigis kateris, iš Mavos plukdęs apie tris dešimtis keleivių, Padmos upėje įsirėžė į kitą laivą. Nelaimė įvykio kateriui artėjant prie pagrindinės perkėlos Šibčaro gyvenvietėje. 

„Iki šiol ištraukėme 26 kūnus, įskaitant vienos moters. Taip pat išgelbėjome penkis sužeistus žmones, tarp jų tris vaikus“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Amiras Hossainas (Amiras Hosainas).    

Pasak jo, keleivinio katerio laivapriekis buvo sudaužytas, kai šis rėžėsi į krovininio laivo bortą. Po susidūrimo kateris per kelias minutes nuskendo. 

„Nelaimės vietoje dirba policija, ugniagesių brigada ir armijos gelbėjimo komandos“, – sakė A. Hossainas.  

Liudininkas Abdur Rahmanas pasakojo išgirdęs garsų trenksmą, kai laivai susidūrė ir apvirto. 

„Atskubėję į nelaimės vietą pamatėme perlūžusį greitaeigį katerį. Šimtai vietos gyventojų nedelsiant ėmėsi gelbėjimo darbų, netrukus prie jų prisijungė policija ir ugniagesiai“, – sakė jis.   

Bangladešas šalia nelaimės vietos šiuo metu stato didžiausią šalyje geležinkelio tiltą. Dėl statybos darbų keleivių gabenimais keltais šia upe sulėtėjo, todėl daugelis žmonių renkasi mažiau saugias keliones greitaeigiais kateriais. Persikelti jais tetrunka 15 minučių, o saugesnė kelionė keltu trunka apie 2 valandas.  

Šibčaro rajono administracijos vadovas sakė, kad ieškoma penkių dingusių žmonių. Anot jo, katerio vairuotojo atžvilgiu bus pradėtas tyrimas, nes jo valdomas laivas rėžėsi į prišvartuotą baržą.

Bangladeše, upių deltų regione įsikūrusioje šalyje, raižomoje šimtų upių, laivybos nelaimės yra dažnos.

Pasak ekspertų, dažniausiomis avarijų priežastimis laikoma prasta laivų techninė būklė, saugos reikalavimų nesilaikymas laivų statyklose ir vandens transporto priemonių perkrovimas.

Be to, smėlio baržos būna mažai iškilusios virš vandens ir gali būti sunkiai pastebimos esant didelėms bangoms, ypač tamsiuoju paros metu.

Balandžio pradžioje daugiau kaip 30 žmonių žuvo sausakimšam keltui, gabenusiam apie 50 keleivių, susidūrus su didesniu prekiniu laivu. Nelaimė įvyko daugeliui žmonių skubant sugrįžti namo iš centrinio Narajangandžo miesto prieš įvedant griežtą karantiną dėl koronaviruso pandemijos.

Pernai birželį Dakoje susidūrus dviem keltams ir vienam jų nuskendus žuvo mažiausiai 32 žmonės.

2015 metų vasarį mažiausiai 78 žmonės keleivių perpildytam laivui susidūrus su krovininiu laivu.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

dalintis