Indijoje COVID-19 atvejų skaičius perkopė 20 milijonų

Naujasis Delis, gegužės 4 d. (AFP-BNS). Indijos bendras COVID-19 atvejų skaičius antradienį perkopė 20 mln., rodo oficialūs duomenys, pandemijai tebekeliant sumaištį šalies sveikatos apsaugos sistemoje.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąją parą Indijoje nustatyti 357 229 nauji užsikrėtimo atvejai, o jų bendras skaičius pasiekė 20,3 milijono. COVID-19 aukų šalyje padaugėjo 3 449 iki 222 408. Daugelis ekspertų įtaria, jog tikrieji skaičiai yra daug didesni.

Indijoje nuo kovo pabaigos užfiksuota apie 8 mln. naujų COVID-19 atvejų, tebesiaučiant antrai koronaviruso bangai, kaip manoma, kilusiai dėl naujesnių koronaviruso atmainų, vyriausybės sprendimų panaikinti kone visus suvaržymus, taip pat dėl didžiulių religinių ir politinių renginių.

Indijos lėšų nuolat stokojanti sveikatos apsaugos sistema šiuo metu sunkiai dorojasi su ligonių antplūdžių: gydymo įstaigose smarkiai stinga lovų, vaistų ir deguonies, o kai kurie pacientai miršta prie pilnutėlių klinikų durų sostinėje Naujajame Delyje ir kitur.

Vis dėlto pastarosiomis dienomis naujų atvejų prieaugis mažėja, penktadienį pasiekęs kulminaciją – 402 tūkst. atvejų.

„Analizuojant atvejų ir mirčių paros prieaugį, yra labai ankstyvas signalas, kad judama teigiama linkme“, – pirmadienį žurnalistams sakė aukšto rango Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Lavas Aggarwalas (Lavas Agarvalas).

„Tačiau tai yra labai ankstyvi signalai. Būtina atlikti papildomą analizę ir stengtis reguliariai stebėti padėtį“, – pridūrė jis.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

dalintis