Išpuolio Kazanės mokykloje aukų padaugėjo iki devynių (atnaujintas)

Kazanė, Rusija, gegužės 11 d. („Interfax“-BNS). Rusijos pietiniame Kazanės mieste antradienį įvykusių šaudynių mokykloje aukų skaičius padidėjo iki devynių, pranešė Tatarstano respublikos prezidentas Rustamas Minichanovas.

Nacionalinis antiteroristinis komitetas (NAK) anksčiau pranešė, kad apie 9 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku ginkluotas asmuo ėmė šaudyti Kazanės 175-ojoje gimnazijoje. Pasak pareigūnų, įtariamas 19-metis užpuolikas buvo sulaikytas, jo tapatybė nustatyta.

„Netekome septynių vaikų, keturių berniukų ir trijų mergaičių. Taip pat netekome vieno mokytojo ir darbuotojos moters“, – žurnalistams sakė R. Minichanovas.

Pasak jo, šiuo metu 18 sužeistų vaikų gydomi respublikinėje vaikų ligoninėje, tarp jų esama pašautų ir patyrusių kaulų lūžių. Trys pašauti suaugusieji gydomi kitose Kazanės ligoninėse.

Tatarstano prezidentas sakė, kad užpuolikas bendrininkų neturėjo.

Rusijos tyrimų komitetas, pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl nužudymo.

Pašalintas studentas

Kazanėje įsikūręs verslo vadybos universitetas TISBI nurodė naujienų agentūrai „Interfax“, kad užpuolikas studijavo šioje aukštojoje mokykloje, bet balandį iš jos buvo pašalintas.

„Ilnazas Galiavijevas buvo TISBI koledžo 4-o kurso studentas. 2021 metų balandį jis dėl akademinių skolų buvo pašalintas“, – sakė universiteto atstovas.

Jis pridūrė, kad „kol mokėsi, [I. Galiavijevas] buvo ramus ir nekonfliktuojantis studentas“.

„Visada būdavo tvarkingas ir ramus, pagarbiai elgėsi su bendrakursiais ir dėstytojais“, – nurodė atstovas.

„Nuo gruodžio Ilnazas atliko mokomąją ir gamybinę praktiką; nuo sausio jis nesirodė koledže, nebepalaikė ryšių su grupės kuratoriumi, – sakė „Interfax“ pašnekovas. – Į gamybinės praktikos gynimą ir tris valstybinius egzaminus jis neatvyko, todėl buvo pašalintas.“

Viename iš Tatarstano kanalų socialiniame tinkle „Telegram“ buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigiama, matyti sulaikytas mokyklos užpuolikas.

Įraše matyti jaunuolis be marškinių, gulintis ant suolo už grotų.

Jis kalbėjo, kad „pradėjo visų nekęsti“.

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Aleksandras Chinšteinas per savo „Telegram“ kanalą parašė, kad „Ilnazui Gliavijevui leidimas laikyti šaunamąjį ginklą (lygiavamzdį šautuvą „Hatsan Escort PS) buvo išduotas likus visai nedaug laiko iki tragedijos – balandžio 28-ąją“.

Tatarstane gegužės 12-oji paskelbta gedulo diena.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

dalintis