Japonijos gydytojai: saugiai surengti olimpines žaidynes per pandemiją – „neįmanoma“

Tokijas, gegužės 13 d. (AFP-BNS). Saugiai surengti Tokijo olimpines žaidynes, toliau siaučiant pandeminiam koronavirusui, bus „neįmanoma“, trečiadienį pareiškė Japonijos ligoninių gydytojų sąjunga.

„Mes griežtai pasisakome prieš Tokijo olimpinių žaidynių organizavimą, kai visame pasaulyje žmonės kovoja su naujuoju koronavirusu“, – sakoma vyriausybei įteiktame gydytojų pareiškime.

„Saugiai surengti olimpines žaidynes pandemijos metu – neįmanoma“, – priduriama jame.

Ligoninėse dirbančius gydytojus vienijanti sąjunga yra viena iš daugelio medikų sąjungų Japonijoje. Jai priklausančių narių skaičius nenurodytas.

„Negalime nepripažinti pavojaus, kurį daugybė naujų viruso variantų atneš į Tokiją iš viso pasaulio “, – sakoma pareiškime.

Šis pareiškimas pasirodė Japonijai kovojant su ketvirta koronaviruso pandemijos banga, Tokijuje ir kituose šalies regionuose dėl koronaviruso paskelbta nepaprastoji padėtis.

Dėl pandemijos Japonijos sveikatos apsaugos sistemai jau tenka didelis krūvis, medikai nuolat perspėja dėl išteklių stygiaus ir gresiančio sistemos pajėgumų viršijimo.

Pastarosiomis dienomis keli gubernatoriai pranešė, kad nerezervuos ligoninių lovų sportininkams.

Kai kur teko atsisakyti planų leisti sportininkų komandoms treniruotis Japonijoje prieš žaidynes.

Likus kiek daugiau nei 10 savaičių iki liepos 23 dieną prasidedančių žaidynių pradžios, visuomenė ir toliau joms nepritaria. Daugelis pritaria siūlymams, kad žaidynės būtų dar kartą atidėtos arba atšauktos.

Tačiau olimpinių žaidynių organizatoriai sako, kad šios žaidynės gali vykti saugiai, taikant apsaugos nuo koronaviruso priemones. Jie atkreipia dėmesį į virtinę neseniai sėkmingai surengtų renginių, kuriuose dalyvavo ir sportininkų iš užsienio.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

dalintis