Pietų Korėjoje trečią dieną iš eilės fiksuotas rekordinis COVID-19 atvejų skaičius

Seulas, liepos 10 d. (AFP-BNS). Pietų Korėja šeštadienį pranešė nustačiusi 1 378 naujus koronavirusinės infekcijos atvejus, trečią dieną iš eilės fiksuodama rekordinį prieaugį, šaliai rengiantis kitą savaitę įvesti griežtas ribojamąsias priemones didesnėje sostinės dalyje.

Anksčiau Pietų Korėja buvo laikoma kovos su pandemija pavyzdžiu, visuomenei iš esmės laikantis socialinio atsiribojimo ir kitų taisyklių, tačiau dėl nepakankamo tiekimo vakcinos šalyje platinamos gana lėtai.

Daugiau nei 1 000 naujų atvejų užfiksuota sostinėje Seule ir jo apylinkėse, kur gyvena maždaug pusė Pietų Korėjos gyventojų.

Protrūkių fiksuota mokyklose, biuruose ir prekybos centruose. Be to, serga daug 20–30 metų žmonių, kurių dauguma dar negali gauti skiepų nuo COVID-19.

Sveikatos apsaugos institucijų duomenimis, tik apie 11 procentų iš 52 mln. šalies gyventojų yra visiškai paskiepyti.

Penktadienį šalies ministras pirmininkas Kim Boo-kyumas (Kim Bugjomas) teigė, kad rekordinis naujų atvejų padidėjimas nepaliko institucijoms kitos išeitie, tik įvesti griežtas ribojamąsias priemones.

Nauji apribojimai, draudžiantys daugiau nei dviejų asmenų susibūrimus po 18 val., įsigalios pirmadienį ir tęsis dvi savaites. Šiuo laikotarpiu taip pat bus uždarytos mokyklos, barai ir klubai, o kavinės ir restoranai galės priimti tik ribotą skaičių svečių bei nuo 22 val. negalės maitinti lankytojų patalpose.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

dalintis