Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl riaušių prie Rūdninkų poligono

BNS nuotr.

Vilnius, liepos 28 d. (BNS). Vilniaus apskrities policija antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl riaušių organizavimo prie Rūdninkų poligono.

„Tie įvykiai bus ištirti, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius“, – BNS trečiadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas organizavo ar išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką, taip pat tas, kas riaušių metu smurtavo, niokojo turtą ar kitaip šiurkščiai pažeidė viešąją tvarką, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tas, kas atlikdamas aukščiau numatytus veiksmus panaudojo šaunamąjį ginklą ar sprogmenis arba pasipriešino policininkui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų.

VST vadas Ričardas Pocius yra sakęs, kad pirmadienį į karinę teritoriją įsiveržę asmenys padegė padangas, nesunkiai sužalojo du pareigūnus ir blokavo įvažiavimą į poligoną. Įsiveržėliams sutramdyti panaudotos ašarinės dujos.

Rūdninkų poligone planuojama apgyvendinti iki 1,5 tūkst. migrantų.

Ikiteisminį tyrimą dėl riaušių yra pradėjusi ir Valstybė sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Po pirmadienį neteisėtų migrantų sukelto incidento jų apgyvendinimo vietoje Alytaus rajone Verebiejuose pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl riaušių provokavimo ir organizavimo, šiurkštaus tvarkos pažeidimo. 

Buvusioje Verebiejų mokykloje apgyvendinti Baltarusijos ir Lietuvos sieną kirtę migrantai pirmadienį surengė protestą, kurio metu atsisakė valgyti, neįsileido valytojos ir reikalavo daugiau laisvės.

Pasieniečiai apklausoms iš Verebiejų išsivežė 16 migrantų, kurie galimai gali būti prisidėję sukėlus incidentą. Tai yra Afrikos šalių piliečiai bei vienas irakietis. Antradienį vidudienį tebesitęsė užsieniečių apklausos.

VSAT duomenimis, mokykloje Verebiejų kaime yra apgyvendinti 167 migrantai.

Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas sako, kad situacija Verebiejų kaime esančioje migrantų apgyvendinimo vietoje yra suvaldyta ir rami.

Autorė Ingrida Steniulienė

[email protected], +370 685 411 94, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis