I. Šimonytė apie informaciją dėl mirusio irakiečio : už tai atsakinga Baltarusijos valdžia

Vilnius, rugpjūčio 4 d. (BNS). Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad už tai, kas vyksta Baltarusijoje, yra atsakinga šios šalies valdžia. Taip ji komentavo Minsko režimo pranešimus apie pasienyje mirusį irakietį.

Vyriausybės vadovė taip pat teigė neturinti informacijos apie „kokius nors ekscesus“ Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

„Man nėra žinoma jokia informacija apie kokius nors ekscesus, kurie būtų įvykę Lietuvoje arba ant Lietuvos ir Baltarusijos sienos. Už tai, kas vyksta Baltarusijoje, yra atsakinga Baltarusijos valdžia“, – trečiadienį žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė I. Šimonytė.

Ji pridūrė, kad anksčiau Minsko režimas yra skleidęs įvairių melagingų istorijų, taip bandant kompromituoti Lietuvos pareigūnus.

„Mes puikiai žinome istorijas, kurios jau ne kartą buvo naudotos propagandiniuose karuose, mes žinome istoriją apie nukryžiuotą berniuką Ukrainoje ir visus panašius melus, kurie tokioje situacijoje yra naudojami. Manau, kad tai yra dalykas, kurio galima tikėtis, nes melo jau girdėjome ir anksčiau – apie nėščias moteris, kurias kažkas mušė teleskopine lazda, ir apie visus panašius kitus kaltinimus mūsų pareigūnams“, – teigė premjerė.

„Aš noriu pabrėžti, kad Lietuvos pareigūnai, vykdydami savo pareigas, laikosi savo ir mūsų kaip valstybės tarptautinių įsipareigojimų, o už tai, kas ir kur buvo rasta Baltarusijos teritorijoje, Baltarusijos valdžia atsako pati“, – pridūrė ji.

Baltarusijos Valstybės sienos komitetas trečiadienį pranešė, kad pasienyje, Benekainių gyvenvietės apylinkėse, mirė Irako pilietis. Komiteto atstovas Antonas Byčkouskis teigė, jog pasieniečiai bandė suteikti vyrui pirmąją pagalbą, bet jis mirė.

Lietuvos pasieniečiai sakė negavę informacijos iš Baltarusijos pareigūnų apie šį įvykį ir teigė apie tai sužinoję iš žiniasklaidos.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis