Atšauktas „Iraqi Airways“ skrydis iš Basros į Minską (atnaujintas)

atnaujintas pranešimas

Vilnius, rugpjūčio 5 d. (BNS). Ketvirtadienį atšauktas „Iraqi Airways“ skrydis iš Irako pietrytinio miesto Basros į Minską, nurodoma Baltarusijos sostinės oro uosto informacijoje.

Lėktuvas iš Basros turėjo pakilti 8.15 val. ryto, o nusileisti Minske – 13 val. Lietuvos laiku.

Tuo metu privačios Irako bendrovės „Fly Baghdad“ reisas į Minską ketvirtadienio rytą išskrido sėkmingai ir Baltarusijos sostinę turėtų pasiekti apie 13.25 valandą.

Europos Sąjungos ambasadorius Irake Martinas Huthas (Martinas Hatas) trečiadienį BNS pranešė, kad „Iraqi Airways“ skrydžiai į Minską turėtų būti atšaukti dešimčiai dienų.

ES pastaruoju metu įsitraukusi į derybas su Bagdadu, siekiant sugrąžinti neteisėtai Baltarusijos ir Lietuvos sieną kirtusius irakiečius į kilmės šalį bei įtikinti Iraką sumažinti skrydžių apimtis į Minską.

Remiantis Minsko oro uosto ir „Iraqi Airways“ interneto svetainėse pateikta informacija, keleivinius skrydžius Irako oro linijos artimiausiu metu ketino vykdyti ne tik iš Bagdado, bet ir dar trijų miestų – Basros, Arbilio ir Suleimanijos.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo daugiau kaip 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Dauguma jų – irakiečiai.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis