Praėjusią parą į šalį iš Baltarusijos nepateko nė vienas migrantas, grąžinta – beveik 100

Vilnius, rugpjūčio 10 d. (BNS). Praėjusią parą į šalį iš Baltarusijos nepateko nė vienas migrantas, grąžinta – beveik 100, antradienį rodo Statistikos departamento ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenys.

Anot statistikos, migrantai į Lietuvą nebepatenka ketvirtą parą iš eilės.

Pasieniečių teigimu, grąžinimai vykdyti Ignalinos, Švenčionių, Vilniaus, Varėnos, Šalčininkų rajonuose ir Druskininkų savivaldybėje.

Pasieniečiai taip pat skelbia apie Baltarusijos pusėje kelis sykius fiksuotus sraigtasparnio skrydžius, pagausėjusias baltarusių pasieniečių pajėgas, girdėtus keliolika šūvių kaimyninės šalies gilumoje.

VSAT teigia praėjusią parą naudojusi orlaivį teritorijoms žvalgyti.

Prie valstybės sienos linijos artėjantys ar netoli jos Baltarusijos pusėje esantys migrantai įspėjami garso įrašais įvairiomis kalbomis.

Pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą neteko panaudoti tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų.

Patruliavimas toliau vykdomas sustiprintu režimu. Lietuvos pasieniečiai nuolat keičiasi aktualia informacija su kolegomis iš Lenkijos bei Latvijos sienos apsaugos žinybų. 

Anot VSAT, neteisėtos migracijos srautas kryptelėjo į šiaurę – per praėjusią parą Latvijoje sulaikyta beveik pusantro šimto asmenų. Lenkijoje – kiek daugiau nei pusšimtis.

Šiemet į Lietuvą per sieną su Baltarusija pateko per 4 tūkst. migrantų, daugelis jų yra iš Irako.

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali padėtis. Taip pat priimtas sprendimas apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti asmenis, tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus.

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis