Pasienyje su Baltarusija apgręžta beveik pusšimtis neteisėtų migrantų

Vilnius, rugpjūčio 17 d. (BNS). Per praėjusią parą, nuo pirmadienio vidurnakčio iki antradienio, Lietuvos pareigūnai Baltarusijos pasienyje apgręžė beveik pusšimtį asmenų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Užsieniečiai neįleisti Švenčionių, Vilniaus, Šalčininkų, Varėnos rajonuose bei Druskininkų savivaldybės ribose.

Šalčininkų rajone pastebėtas epizodinis Baltarusijos pareigūnų pajėgų pagausėjimas prie pat valstybės sienos, ties Druskininkų savivaldybe Lietuvos pasieniečiai kaimyninės šalies teritorijos gilumoje girdėjo keliasdešimt automatinių ginklų šūvių.

Nustatyti atvejai, kai tie patys neteisėti migrantai į Lietuvą bandė patekti po kelis kartus skirtingose vietose.

Per parą sulaikyti du asmenys, patekę į Lietuvą neleistinoje vietoje, tačiau jie nėra siejami su neteisėtų migrantų srautais.

Įvykis fiksuotas prie sienos su Rusija, kur du Karaliaučiaus srities gyventojai sumaišė Šešupės senvagę savo teritorijoje, gumine valtimi įplaukė į Nemuną ir buvo sulaikyti Lietuvos pusėje.

Abiem užsieniečiams dėl valstybės sienos kirtimo dėl neatsargumo pradėtos administracinės teisenos bei skirtos baudos po 35 eurus.

Rusijos piliečiai tą pačią dieną per Panemunės pasienio kontrolės punktą perduoti Kaliningrado srities pasieniečiams.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Daugelis jų yra iš Irako.

Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

[email protected], +370 5 239 64 16, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis