Apgręžta beveik 100 į Lietuvą bandžiusių patekti migrantų, neįleistas nė vienas (atnaujintas)

BNS nuotr.

atnaujintas pranešimas

Vilnius, rugpjūčio 18 d. (BNS). Praėjusią parą apgręžta beveik 100 į Lietuvą iš Baltarusijos bandžiusių patekti migrantų, neįleistas nė vienas, rodo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) ir Statistikos departamento duomenys.

VSAT teigimu, migrantai apgręžti Ignalinos, Šalčininkų, Švenčionių, Varėnos ir Vilniaus rajonuose. 

Pasieniečiai sako, kad ir toliau fiksuojami atvejai, kai tie patys migrantai į Lietuvą bandė patekti po kelis kartus skirtingose vietose.

Be kita ko, antradienį po vidurdienio riaušių malšinimo ekipuotę dėvėję Baltarusijos pareigūnai Šalčininkų rajone, vadinamojoje Dieveniškių kilpoje įstūmė 35 migrantų grupę į Lietuvą ir patys neteisėtai peržengė valstybės sieną.

Anot VSAT, Lietuvos pusėje atsidūrė 12 Baltarusijos pasienio komiteto pareigūnų.

„Po pakartotinių Lietuvos pasieniečių įspėjimų visi pažeidėjai grįžo į kaimyninės valstybės teritoriją. VSAT pareigūnai padėtį deeskalavo be prievartos panaudojimo. VSAT apie šį incidentą informavimo Vidaus bei Užsienio reikalų ministerijas“, – teigė tarnybos atstovas Rokas Pukinskas.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė šį incidentą pavadino „įžūlia provokacija“ ir teigė, kad priimtas sprendimas didinti sienos apsaugos pajėgumus.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) tvirtina, kad Baltarusija antradienį įvykdė provokaciją, kuomet sieną neteisėtai kirto ir į Lietuvos teritoriją pateko 12 baltarusių pareigūnų.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Daugelis jų yra iš Irako.

Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis