Pasienyje su Baltarusija neįleista daugiau kaip 150 neteisėtų migrantų – VSAT

Vilnius, rugpjūčio 26 d. (BNS). Per praėjusią parą, nuo trečiadienio vidurnakčio iki ketvirtadienio, pasienyje su Baltarusija apgręžta daugiau kaip 150 neteisėtų migrantų, į šalį neleista atvykti nė vienam asmeniui, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Valstybės sieną neleistinose vietose bandyta peržengti Ignalinos, Varėnos, Šalčininkų rajonuose bei Druskininkų savivaldybės ribose.

Į Lietuvą mėgino patekti ir pavieniai asmenys, ir migrantų grupės, kuriose buvo nuo keliolikos iki keliasdešimt asmenų.

Per parą fiksuota keliolika tokių atvejų, daugiausiai – Šalčininkų rajone.

VSAT pareigūnai Baltarusijos teritorijos gilumoje vizualiai fiksavo kelias nedideles migrantų grupes, kurios nesiartino prie valstybės sienos linijos.

Taip pat nustatyti keli atvejai, kai į Lietuvą neįleisti tie patys neteisėti migrantai, kuriems prieš tai neleista peržengti valstybės sienos neleistinoje vietoje.

Patruliavimas Lietuvos teritorijoje toliau vykdomas sustiprintu režimu.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiai ir jiems talkinantys kariai nenaudojo.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Taip pat priimtas sprendimas apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti asmenis, tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus.

[email protected], +370 5 239 64 16, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis