Izraelyje užregistruotas rekordinis naujų COVID-19 atvejų paros skaičius

Jeruzalė, rugpjūčio 31 d. (AFP-BNS). Izraelyje antradienį užregistruota kone 11 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, prieš naujų mokslo metų pradžią sparčiai plintant itin užkrečiamai koronavoruso delta atmainai.

Šis naujų COVID-19 atvejų paros skaičius yra rekordinis. Ankstesnis rekordas – 10 118 atvejų – buvo užfiksuotas sausio 18 dieną. 

Nepaisydamas 10 947 antradienį patvirtintų naujų atvejų, Izraelis neatšaukia planų trečiadienį visiškai atverti savo mokyklų sistemą ir siekia didinti paskiepytų žmonių skaičių.

Ministras pirmininkas Naftali Bennettas (Naftalis Benetas), savo pirmtako Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) paskelbtų karantino laikotarpių kritikas, tvirtina, kad dabartinį COVID-19 protrūkį galima kontroliuoti skiepijimu ir tokiomis apsaugos priemonėmis kaip kaukės.

Jo vyriausybė ragina visus 12 metų ir vyresnius gyventojus pasiskiepyti trečiąja „Pfizer-BioNTech“ vakcinos doze.

Maždaug 60 proc. Izraelio gyventojų, kurių iš viso yra 9,3 mln., jau yra paskiepyti dviem šios vakcinos dozėmis. Suaugusių šalies gyventojų paskiepyta 80 procentų.

Izraelis gruodį tapo viena pirmųjų valstybių, pradėjusių didelio masto vakcinavimo kampanijas, ir sugebėjo sumažinti viruso plitimą, o birželį galėjo atšaukti beveik visus dėl pandemijos įvestus suvaržymus.

Tačiau pastaruoju metu per parą užregistruojamų užsikrėtimo atvejų vėl daugėja, teko sugrąžinti tokias priemones kaip kaukių dėvėjimas patalpose, susibūrimų ribojimai, reikalavimas pateikti įrodymą dėl pasiskiepijimo norint patekti į tam tikrus objektus.

N. Bennettas yra sakęs, kad revakcinacijos programa duoda vaisių, visų pirma lėktina hospitalizacijos atvejų daugėjimą.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

dalintis