Du Kauno advokatai įtariami teisėjo papirkimu, prašoma naikinti jo imunitetą (dar papildytas)

BNS nuotr.

papildymai visame tekste

Kaunas, rugsėjo 1 d. (BNS). Teisėsauga pareiškė įtarimus dviem Kauno advokatams ir advokatės kontoros darbuotojui dėl teisėjo papirkimo, pačiam teisėjui prašoma naikinti teisinę neliečiamybę, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Kauno advokatas, buvęs ilgametis teisėjas B. L. susitarė su Kaune veikiančia advokate V. G., kad ji, veikdama bendrai su advokatės kontoros darbuotoju T. G., perduos neteisėtą atlygį Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjui Rimantui Grigui.

Teisėsaugos pranešime įtariamųjų, išskyrus teisėjo, pavardės nėra minimos. BNS žiniomis, įtariami advokatai yra Bronislavas Liatukas ir Valda Grigonytė, o advokatės kontoros darbuotojas yra Tautvydas Grigas.

Trečiadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą dėl leidimo patraukti teisėją R. Grigą baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Šalies vadovo atstovas spaudai Ridas Jasiulionis BNS sakė, kad prezidentas apie šį kreipimąsi „informuotas ir reikalingi sprendimai bus priimti artimiausiu metu“.

Teisėsaugos duomenimis, už ne mažesnį kaip 2 tūkst. eurų kyšį siekta, kad teisėjas, nagrinėdamas vieno asmens administracinio nusižengimo bylą apeliacine tvarka, paskirtų švelnesnę administracinio poveikio priemonę ir sutrumpintų vairuotojo pažymėjimo atėmimo terminą nuo 12 iki trijų mėnesių.

Naikino įrodymus

Pasak teisėsaugos, nustatyta, kad antradienį sutartas kyšis ar jo dalis buvo perduota teisėjui jo darbo vietoje, Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose.

Tą pačią dieną B. Liatukas, V. Grigonytė ir T. Grigas buvo sulaikyti, jiems pareikšti įtariamai dėl prekybos poveikiu ir papirkimo. Antradienį taip pat atliktos kratos teisėjo ir įtariamųjų gyvenamosiose vietose.

Atliekant kratą teisėjo gyvenamojoje vietoje, jis bandė naikinti įrodymus, teigiama pranešime.

Generalinė prokurorė antradienį pradėjo atskirą ikiteisminį tyrimą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjui R. Grigui dėl kyšininkavimo.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Kauno valdyba. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

R. Grigas apylinkės teismo teisėju Kaune dirba nuo 1999-ųjų.

[email protected], +370 645 093 86, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis