„Investuok Lietuvoje“ vadovaus buvęs ekonomikos viceministras E. Čivilis (dar papildytas)

nauja 3 pastraipa

Vilnius, rugsėjo 3 d. (BNS). Užsienio investicijų plėtros agentūrai „Investuok Lietuvoje“ vadovaus buvęs ekonomikos ir inovacijų viceministras Elijus Čivilis.

Tai BNS patvirtino konkursą rengusi Ekonomikos ir inovacijų ministerija. E. Čivilis darbą pradės rugsėjo 13 dieną. Apie tai pirmas pranešė portalas vz.lt.

„E. Čiviliui teks perimti itin svarbios ir šiuo metu sėkmingai dirbančios organizacijos vairą. Neabejoju, kad agentūra su naujuoju vadovu tinkamai išnaudos popandeminį laikotarpį pritraukiant naujus užsienio investuotojus“, – komentare BNS sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Su E. Čiviliu BNS susisiekti kol kas nepavyko.

E. Čivilis pastaruosius metus dirbo „Lietuvos geležinkeliuose“, kur  vadovavo grupės informacinių technologijų centrui „LTG Digital“.

Nuo 2018-ųjų kovo iki 2020 metų vasaros jis dirbo ekonomikos ir inovacijų viceministru ir buvo atsakingas už valstybės informacinių išteklių infrastruktūros konsolidavimą ir valdymo optimizavimą. 

Iš ministerijos E. Čivilis pasitraukė ministru paskyrus Rimantą Sinkevičių.

„Investuok Lietuvoje“ E. Čivilis pakeis ilgiausiai šiai įstaigai nuo jos įkūrimo 2010 metais vadovavusį Mantą Katiną, kuris balandį tapo Baltarusijos žaidimų kūrėjos „Wargaming“ padalinio Vilniuje vadovu.

Nuo to laiko „Investuok Lietuvoje“ laikinai vadovauja organizacijos Investicijų plėtros departamento direktorius Gediminas Koryzna.

Autorius Paulius Viluckas

[email protected], +370 5 205 85 21, Verslo naujienų skyrius

dalintis