Pareigūnai vertina informaciją apie susiskirstymą kastomis tarp migrantų, sako ministrė

Vilnius, rugsėjo 3 d. (BNS). Pareigūnai vertina informaciją apie susiskirstymą kastomis tarp migrantų Viešojo saugumo tarnybos (VST) poligone Rūdninkuose, o migrantai apie smurtą ar kitus atvejus gali pranešti atsakingiems asmenims, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Mūsų pareigūnai tikrai vertina ir tiria visus šituos įvykius ir visus atvejus. Kai vyksta Migracijos departamento mobilių komandų vizitai, jie taip pat informuoja migrantus apie tai, kad jie turi galimybę apie tam tikrus atvejus, smurtą ar kitus dalykus informuoti tiek juos pačius arba pareigūnus“, – penktadienį žurnalistams sakė ministrė.

„Aš negalėčiau šiandien vertinti konkrečių atvejų ir labai tikiuosi, kad artimiausiu metu, jeigu tos istorijos yra, bus pradėti tyrimai ir bus nustatyta, jeigu tai nusikalstama veika, ji turėtų būti išaiškinta ir būtų už tai pritaikyta atsakomybė“, – pridūrė ji.

Naujienų portalas 15min.lt penktadienį skelbia, kad Šalčininkų rajone esančioje Rūdninkų migrantų stovykloje migrantai susiskirstę kastomis, dalis gyventojų reketuojami, išnaudojami seksualiai, ten dirbantys pareigūnai migrantams parūpina alkoholio, cigarečių.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis