E. Čivilis: vadovauti „Investuok Lietuvoje“ paskatino darbas su investuotojais

Vilnius, rugsėjo 3 d. (BNS). Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ konkursą laimėjęs Elijus Čivilis sako, kad imtis šio darbo jį paskatino Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje sukaupta teigiama patirtis dirbant su investuotojais.

Buvęs viceministras sako, kad paskata dalyvauti „Investuok Lietuvoje“ vadovo konkurse buvo ir įstaigoje suburta komanda.

„Kai dirbau ministerijoje, daug darbo buvo susiję su Lietuvos konkurencingumu, investuotojų pritraukimu. Tas dalyvavimas su investuotojais kalbantis tiesiogiai labai palietė tas kompetencijas, kurios mane labiausiai veda į priekį“, – BNS penktadienį sakė E. Čivilis.

„Antra dalis, neslėpsiu, yra „Investuok Lietuvoje“ darbuotojai. Su jais mes vykdėme keletą projektų – „Investuok Lietuvoje“ laikau žvaigžde mūsų viešajame sektoriuje ir tikrai norisi būti tos žvaigždės dalimi“, – teigė jis.

Tačiau būsimasis įstaigos vadovas pažymi, kad dalis darbuotojų ją paliko kartu su buvusiu vadovu Mantu Katinu, todėl vienas pirmųjų iššūkių bus pritraukti žmonių.

„Su Mantu kartu išėjo pakankamai daug žmonių, tai aš pirmą dėmesį skirsiu tam, kad pati „Investuok Lietuvoje“ patikėtų, jog ateina nauja karta, nauja banga, suburti tuos trūkstamus žmones ir juos įkvėpti“, – teigė jis.

Pasak E. Čivilio, „Investuok Lietuvoje“ turi tvirtus organizacinius pamatus, todėl esminės kryptys bus tęsiamos, o pokyčiai turėtų būti nedideli.

„Gal kokį balkoną reikės priklijuoti ar uždėti dekoracines lemputes, bet pati kryptis yra labai tvirta ir aš ją tikrai tęsiu“, – sakė būsimasis įstaigos vadovas.

Penktadienį paskelbta, kad E. Čivilis laimėjo „Investuok Lietuvoje“ vadovo konkursą. Jis darbą pradės rugsėjo 13 dieną. 

E. Čivilis pastaruosius metus dirbo „Lietuvos geležinkeliuose“, kur vadovavo grupės informacinių technologijų centrui „LTG Digital“.

Nuo 2018-ųjų kovo iki 2020 metų vasaros jis dirbo ekonomikos ir inovacijų viceministru ir buvo atsakingas už valstybės informacinių išteklių infrastruktūros konsolidavimą ir valdymo optimizavimą. 

Autorius Paulius Viluckas

[email protected], +370 5 205 85 21, Verslo naujienų skyrius

dalintis