G. Nausėda: mosavimas galimybių pasu kaip paskata skiepytis – nebeveikia (papildytas)

BNS nuotr.

papildyta pirma ir nuo penktos pastraipos

Vilnius, rugsėjo 8 d. (BNS). Mosavimas galimybių pasu kaip paskata skiepytis – nebeveikia, sako prezidentas Gitanas Nausėda, ragindamas pasitelkti gerąją savivaldybių patirtį, kai su žmonėmis bendraujama asmeniškai.

„Iš tikrųjų mes matėme, kaip pakankamai ryškiai buvo sulėtėjęs skiepijimosi greitis pirmąją vasaros pusę, po to ir mums pareiškus kritiką, ir iš esmės artėjant rudeniui, visiems suprantant, kad situacija gali komplikuotis ir pandemija įgis naujas formas, buvo susigriebta ir tikrai padaryta nemažai per antrąją vasaros pusę“, – žurnalistams trečiadienį Seime sakė prezidentas.

Pasak jo, nors tuomet pavyko pasiekti svarbų rodiklį – 70 proc. suaugusiųjų pasiskiepijo mažiausiai viena doze – tempai vėl lėtėja.

„Dabar mes vėl pastarosiomis dienomis, deja, įžvelgiame tokią neguodžiančią tendenciją: skiepijimosi greitis lėtėja, ir akivaizdžiai matyti, kad mosavimas galimybių pasu kaip tam tikra paskata skiepytis – nebeveikia, ir mes turėtume atsiremti į gerąją savivaldybių patirtį“, – teigė G. Nausėda.

Jis kaip pavyzdį minėjo Alytaus rajoną, kur mažiausiai viena doze pasiskiepijusių suaugusiųjų procentas, Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu siekia 96,2 procento.

„Ten ne tiek jie kalbėjo apie kokią nors prievartą, bauginimus, o būtent bendruomeniškai dirbdami su kiekvienu žmogumi, su kiekviena šeima, palaikydami tą tiesioginį kontaktą, sugebėjo pasiekti labai apčiuopiamų gerų rezultatų“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis teigė, kad tokį modelį reikėtų skleisti ir kitose savivaldybėse, kurios šiuo metu gerokai atsilieka nuo vidurkio.

„Tada būtų ir gerokai mažiau erzelio, ir būtų gerokai mažiau protestų, gerokai mažiau gąsdinimų, o rezultatas būtų geresnis“, – teigė prezidentas.

Jis sakė norintis, kad į tai bei tikslinio komunikavimo svarbą dėmesį atkreiptų ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Vyriausybė yra nusprendusi, kad nuo rugsėjo 13-osios didžioji dalis paslaugų galės būti teikiamos tik turintiesiems galimybių pasą ar COVID-19 pažymėjimą: įgijusiems imunitetą po skiepų ar ligos arba turintiems neigiamą PGR testą.   

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

[email protected], +370 645 093 86, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis