Šeimų sąjūdžio vadovas: yra galimybė surengti mitingus ir prie Seimo, ir prie Katedros

Vilnius, rugsėjo 8 d. (BNS). Šeimų sąjūdžio vadovas Raimondas Grinevičius sako, kad penktadienį yra galimybė surengti mitingus ir prie Seimo, ir prie Katedros, jeigu teismo sprendimas mitingo organizatoriams bus palankus.

„Viskas rytoj bus 10 valandą. Kai gausime ar teigiamą, ar neigiamą atsakymą, tada spręsime (...) Gali būti du variantai: jeigu teismas priima teigiamą sprendimą, tai vienas mitingas prie Seimo, kitas prie Katedros“, – trečiadienį žurnalistams sakė R. Grinevičius.

Jis trečiadienį susitiko su generaline prokurore Nida Grunskiene.

„Susitikimo motyvas buvo nurodytas kaip siekis aptarti tam tikrus klausimus ir mažinti visuomenėje šiuo metu esančią įtampą, tai jau susitikimo pradžioje generalinė prokurorė akcentavo, kad konkretaus ikiteisminio tyrimo duomenys tikrai nebus aptarinėjami ir šio principo buvo laikomasi viso susitikimo metu“, – žurnalistams teigė prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

„Buvo pabandyta atsakyti į asociacijos atstovams kilusius klausimus dėl tam tikrų procedūrų, ikiteisminio tyrimo proceso organizavimo bendrais principais, kodėl yra būtent taip, o ne taip, paaiškinti tam tikras teisines sąvokas, procedūras. Manome, kad tikrai į didelę dalį tų klausimų buvo atsakyta ir paaiškinta“, – pridūrė ji.

„Buvo toks darbinis, net ne toks oficialus, o žmogiškas pokalbis. Mes išdėstėme minčių, kad kai kur gal ir klaidų buvo padaryta. Prokuratūra garantavo, kad tas tyrimas tikrai vyksta ir įgarsino, kad ir policijos Imuniteto tarnyboje vyksta tyrimas, ar policijos pareigūnų veiksmai buvo teisėti, ar nepertekliniai – visuomenė abejojo, kad šito tyrimo nėra, bet, pasirodo, yra“, – kalbėjo R. Grinevičius.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis informavo BNS, kad policija yra iš prokuratūros sulaukusi skundo, o Imuniteto valdyba dėl to atlieka informacijos tikslinimo procedūrą.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Protestas peraugo į riaušes, dėl jų sulaikyta keliasdešimt asmenų.

Lietuvos šeimų sąjūdis rugsėjo 10 dieną planavo surengti mitingą prie Seimo, tačiau savivaldybė, persvarsčiusi anksčiau išduotą leidimą, nusprendė renginio neleisti. Ji sprendimą argumentavo per dideliu mitinguotųjų skaičiumi ir žvalgybos perspėjimais apie išaugusią smurtinių išpuolių per protestus tikimybę ir kitus galimus pavojus.

Šis sprendimas taip pat yra apskųstas teismui.

Lietuvos šeimų sąjūdžio prašymas leisti mitinguoti prie Seimo persvarstytas po to, kai rugpjūtį po kito mitingo prie Seimo kilo riaušės. 

Vilniaus savivaldybė trečiadienį leido Šeimų sąjūdžiui organizuoti mitingą rugsėjo 10-ąją prie Vilniaus arkikatedros. 

Autorius Ramūnas Jakubauskas

[email protected], +370 5 205 85 31, Lietuvos naujienų skyrius

dalintis