„15min“ ir BNS vadovu tapo T. Balžekas

BNS nuotr.

Vilnius, rugsėjo 10 d. (BNS). Naujienų portalą „15min“ valdančios bendrovės „15min“ ir naujienų agentūrą BNS valdančios įmonės BNS generaliniu direktoriumi tapo Tomas Balžekas.

Pastarąsias įmones sujungus su „Media bitėmis“, T. Balžekas nuo šiol vadovauja visoms jungtinės „15min group“ žiniasklaidos veikloms. 

Darbą taip pat pradeda nauja „15min group“ vadovų komanda, pranešė grupė. 

„Nors mūsų grupės verslai su turtinga ir ilga istorija, šiandien žengiame pirmus žingsnius kaip nauja, vieninga komanda, kuri nusiteikusi kurti ne tik asmeniniam labui, bet ir daryti gerus darbus mūsų visuomenei. Tikiu, kad mūsų darbai kalbės patys už save, o mes jausimės gerai juos darydami“, – pranešime sakė T. Balžekas.

Vykdomąja „15min group“ direktore tampa Gabrielė Burbienė, o finansų direktoriumi – Martynas Basokas. Jungtiniam grupės Pardavimų skyriui vadovauja Reinoldas Musteikis, Rinkodaros komandai – Vaidotas Valantiejus.

Redakcijos išlieka savarankiškos ir nejungiamos. Naujienų portalui „15min“ toliau vadovauja vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis, taip pat einantis BNS generalinio direktoriaus pavaduotojo pareigas. G. Bukauskienė lieka žurnalų „Žmonės“ ir „Laimė“ vyriausioji redaktore, kuruosiančia ir visą grupės spaudos leidinių veiklą.

Rugpjūčio pabaigoje Konkurencijos taryba pritarė bendrovių „15min“ ir BNS sujungimui su „Media bitėmis“. Šis Konkurencijos tarybos sprendimas leidžia Estijos bendrovei „Postimees Grupp“, iki šiol valdžiusiai  „15min“ ir BNS, oficialiai užbaigti susijungimo sandorį su „Media bitėmis“.

60 proc. „15min group“ akcijų priklauso „Postimees Grupp“, 40 proc. ir valdymo kontrolė – ligšioliniams „Media bičių“ akcininkams T. Balžekui, M. Basokui, G. Burbienei ir Tomui Bindokui per naujai įsteigtą holdingo įmonę „4 Bees“.

„15min group“ priklausys šie verslai ir jų prekių ženklai: naujienų portalas „15min“, naujienų agentūra BNS, žurnalai „Žmonės“, „Laimė“, „Legendos“, „Ji“, naujienų portalas „zmones.lt“ ir mobilioji programėlė „Žmonės“, fotoagentūra „Žmonės Foto“ ir fotoarchyvas „Fotobankas“, taip pat knygų ir periodinių leidinių platinimo įmonė „Medipresa“ bei internetinė knygų išpirktuvė „Perkuknyga.lt“.

2020 metais bendra „15min group“ įmonių apyvarta siekė daugiau nei 18 mln. eurų, grupėje dirba per 200 žmonių.

[email protected], +370 5 205 85 19, Verslo naujienų skyrius

dalintis