Sprendimai dėl NPD gali įsigalioti nuo 2022 metų – prezidento patarėjas

papildysime

Vilnius, rugsėjo 13 d. (BNS). Prezidentas Gitanas Nausėda ragina dar Seimo rudens sesijoje apsispręsti dėl pagrindinių mokestinių pokyčių – jais būtų siekiama tolygesnio ir teisingesnio skirtingų visuomenės grupių apmokestinimo.

Sprendimas dėl neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD) keitimo galėtų įsigalioti jau nuo 2022 metų pradžios, tuo metu kitiems pakeitimams būtų taikomas ne mažesnis kaip šešių mėnesių terminas.

Planuojamus mokesčių pakeitimus G. Nausėda pirmadienį aptarė su finansų ministre Gintare Skaiste, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Mykolu Majausku ir visų Seimo frakcijų atstovais.

„Diskusijos metu išaiškėjo, kad pradėti svarstyti šiuos įstatymų pakeitimus Seimo rudens sesijoje yra visiškai įmanoma. Dalis įstatymų galėtų būti ir priimta, dalis įstatymų, tikėtina, gali nusikelti į kitus metus, nes reforma, prezidento nuomone, turi būti kompleksinė, visaapimanti ir didelės apimties“, –  spaudos konferencijoje po susitikimo sakė prezidento patarėjas Vaidas Augustinavičius.

„Neapmokestinamas pajamų dydis galėtų koreguotis ir didėti, suteikiant naują mažiausiems pajamų gavėjams, jau nuo kitų metų sausio mėnesio“, – pridūrė jis. 

Pasak jo, kiti mokesčių pakeitimai galėtų įsigalioti ne anksčiau kaip po šešių mėnesių, tikėtina, nuo 2023 metų. 

Finansų ministrė Gintarė Skaistė taip pat sakė, kad NPD galėtų keistis jau nuo kitų metų pradžios, kartu su sprendimu dėl minimalios mėnesio algos didinimo.

[email protected], +370 5 205 85 20, Verslo naujienų skyrius

dalintis