Australija rengiasi vėl atverti savo sienas

Sidnėjus, spalio 1 d. (AFP-BNS). Australija kitą mėnesį pradės atverti prieš pusantrų metų uždarytas savo sienas, penktadienį paskelbė ministras pirmininkas Scottas Morrisonas (Skotas Morisonas).

Pasak jo, po „kelių savaičių“ nuo COVID-19 pasiskiepiję australai jau galės sugrįžti namo ir vykti į užsienį, nes pasiektas tikslas vakcinuoti 80 proc. gyventojų.

Pernai kovo 20 dieną Australija dėl pandemijos įvedė vienus griežčiausių pasaulyje suvaržymų prie sienų. Australams buvo uždrausta keliauti į užsienį be leidimo.

Per pastarąsias 560 dienų buvo atšaukta nesuskaičiuojama daugybė tarptautinių skrydžių, kelionių į užsienį beveik neliko, australai taip pat negalėjo sugrįžti namo, nemažai šeimų liko išskirtos skirtinguose žemynuose.

Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius buvo atmesta daugiau kaip 100 tūkst. prašymų atvykti į šalį ar išvykti iš jos, rodo Vidaus reikalų departamento duomenys.

„Atėjo laikas sugrąžinti australams jų gyvenimą“, – sakė S. Morrisonas.

Jis taip pat paskelbė, kad pasiskiepiję gyventojai sugrįžę galės septynias dienas karantinuotis namie. Šiuo metu privaloma 14 dienų karantinuotis viešbutyje.

Redaktorė Silvija Čibirienė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

dalintis